De meest gestelde vragen over aanstekers

2 augustus 2021

Hoelang gaat een aansteker mee?

Hoelang een aansteker mee gaat is lastig te zeggen. Dat hangt echt af van het soort aansteker. Omdat de meeste aanstekers navulbaar zijn gaan deze dus veel langer mee. Als je het over een wegwerpaansteker hebt dan kan je een goedkope en simpele aansteker ongeveer 1500 keer gebruiken. Heb je een duurdere aansteker van bijvoorbeeld het merk BIG dan kan je hem meestal wel een keer of 3000 gebruiken.

Wat zijn verschillende aanstekers?

Een wegwerpaansteker is een aansteker die je niet kan vullen. Na gebruik moet je deze gewoon weggooien. Deze zijn in verhouding meestal wel iets goedkoper en gemaakt van plastic. Een wegwerpaansteker is gevuld met butaangas. Een navulbare aansteker kan je dus wel opnieuw vullen als deze leeg is. Een vuursteen aansteker heeft een draaimechanisme met een vuursteentje er in. Door de wrijving over de vuursteen ontstaat een vonkje die de vlam aansteekt. Een vuursteen aansteker is niet navulbaar. Een elektrische aansteker heeft geen vuursteentje in de aansteker. Deze gebruikt een kliksysteem. elektrische aanstekers zijn niet navulbaar maar wel zeer praktisch in gebruik. De vlam van een elektrische aansteker kan je verstellen met de + en – schuif. Dit is een gas-stop. Door het ontstaan van een klein elektrisch vonkje ontstaat de vlam.  

Welke aanstekers zijn het beste om vuurwerk mee aan te steken?

Als je vuurwerk wilt aansteken kan je het beste een aansteeklont of een stormaansteker gebruiken. Een stormaansteker blijft zelf aan met veel wind. Ideaal dus om vuurwerk aan te steken of te gebruiken als je gaat kamperen.

Heb je een aansteker nodig om een e-sigaret aan te steken?

Voor het aansteken van een e-sigaret heb je geen aansteker nodig. Deze zijn namelijk meestal elektrisch en zorgen zelf voor warmte. Echter is het gebruik van e-sigaretten is de afgelopen tijd enorm gedaald. Dit komt omdat er een wet is aangenomen dat er geen smaakjes meer in de e-sigaret mogen zitten. Smaken als vampire vape heisenberg zijn dus langzaam verleden tijd aan het worden. De overheid heeft dit blesloten om te zorgen dat roken minder aantrekkelijk wordt voor jongeren.

Lees ook:  Welke aansteker past bij welke gelegenheid?

Meer nieuws